» Отдых » Новости туризма

У Стамбулі відкрився відреставрований палац Топкапи

    всего 84291 отеля

У Стамбулі відкрився відреставрований палац Топкапи

У Стамбулі після реконструкції відкрився старовинний палац Топкапи ( Topkapı, у перекладі - " гарматні ворота " ), який є однією із значущих пам'яток міста.

Палац розташований на мисі Сарайбурну ( Sarayburnu ), в історичному центрі Стамбула. Його площа перевищує 700 тисяч квадратних метрів, він оточений стіною завдовжки 1400 метрів. Крім безпосередньої реконструкції комплексу, спрямованої на відтворення його автентичної архітектури, міністерство туризму Туреччини придумало нову розвагу для відвідувачів. Як повідомляє " МК- Туреччина " , щосереди о 11:00 в Топкапи, у дворі Дивану, проходитимуть виступи оркестру яничарів. А в найближчому майбутньому на охорону палацу встануть солдати, одягнені у форму часів Османської імперії.

У ході реставрації палацу були відновлені декоративні фонтани. Серед них найбільш примітний фонтан " Сельсебіль " з 19 кранами, розташований в кімнаті Мурада III.

Також у палаці відкрилася для відвідувачів унікальна бібліотека, що включає в себе 22 тисячі рукописів. Фахівці довгий час працювали над ретельним відновленням книг і рукописів - тут зберігається кілька надзвичайно цінних творів ісламського мистецтва та історії. Бібліотека Топкапи складається з двох частин. Це архів документів часів Османської імперії і бібліотека рукописів, 3 тисячі з яких прикрашені мініатюрами. Крім того, в музеї виставлена ​​колекція географічних карт, яка включає в себе карти, складені легендарним османським мореплавцем Пірі - РЕІС.
13 сентября 2013, 09:20





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт